''Kaza değil cinayet!
Motosikletiyle evine giden Sarp Erem'e önce bir taksi çarptı. Düşen Erem'i arkadan gelen bir başka taksi 30 metre sürükledi. Erem öldü, taksi sürücüleri kaçtı...
Kazanın ardından polis, Sarp Erem'e çarparak ölümüne neden olan taksileri bulmak için araştırma başlattı. Kazayı gören Kanal D televizyonu çalışanı Kamber Koç da, Erem'e çarpan ikinci taksinin plakasını polise bildirdi. Polis de otomobili kullanan kişinin Mustafa Keyif olduğunu belirledi.
Kazadan 8 saat sonra avukatıyla birlikte Beşiktaş Polis Merkezi'ne gelerek teslim olan Keyif, sağlık kontrolünden geçirildi. Kaza yerinden korktuğu için kaçtığını belirten Keyif, Erem'e ilk çarpan taksinin plakasını alamadığını söyledi. Olayın tek görgü tanığı olan Kamber Koç'un ise 34 THH 18 plakalı taksiyi Erem'in üzerinden geçerken gördüğünü söylediği öğrenildi. Polis kazayla ilgili geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor. Emniyet yetkilileri, kazanın meydana geldiği tünelin MOBESE kameralarıyla görüntülenmediğini belirttiler.''
Yukarıdaki haberi dün gazetelerde okuyan veya televizyonda seyreden herkezin eminim içi acı ile burkulmuştur.
Aynı şeyler bizimde birgün başımıza gelebilir.Hepimizin bir ailesi;eşi,çocuğu,annesi,babası veya seveni var.
Nasıl gaddar bir insandır ki bu caniler(ki insan denilemez bence,insan suretinde şeytan bunlar) hiç düşünmeden bir arkadaşımızı ezip öldürebiliyorlar.
Bence acil olarak birşeyler yapmalıyız!Diğer tüm motorsiklet siteleri ile görüşüp,Türkiye'nin heryerinde ki motorsiklet kullanıcılarını örgütleyip,bir yasa tasarısı çıkarttırmalıyız bu meclise.Avrupa'da motorsiklet kullanıcılarına uygulanan kanunlar ne ise araştırıp,aynısını sunmalıyız.Böyle caniler,trafik suçu ile değil,cinayet ile yargılanmalı.
Bunu gerçekleştirmek için,2000-3000 motorsikletli yurt çapında Ankara'ya kadar konvoy halinde sürüp,hazırlanan taslağı bir bakana veya milletvekiline sunmalı ve birşekilde bu taslak meclis gündemine girmeli.
Parlak motor kıyafetleri ile nasıl sürücülerin dikkatini çekiyor isek,böyle bir konu ile tüm Türkiye'nin dikkatini çekmeliyiz arkadaşlar.
Birlik olup,siyasi ve kanuni birşeyler yapmadıkça daha çok SARP EREM'ler ölecek boş yere.Hatta size önerim bu arkadaşımıza çarpan taksiyi bulalım.Tüm detayları öğrenip,onu tamircilerde,duraklarda,yollarda arıyalım ve kanunun önüne çıkartalım.Hatta mümkünse,olabilirse bizde onlara dava açalım ki,bu ve bunun gibi caniler bir daha böyle birşey yapmaya cesaret edemesin.
Sadece geziler düzenlemek,kafelerde toplanmak ile birliktelik,dostluk olmaz.Dostluk kötü bir günde yanlız bırakmamaktır.Enazından ailesinin acısı bir nebze de olsa hafifler.Bizlerde gelecekte olası cinayetlerden belki korunuruz.
Sevgilerimle,Yolunuz düzgün,farınız açık olsun.
Kazasız belasız keyifli sürüşler hepinize!
DONDES dostum çok haklısın ve öyle önemli bir konu ki aslında. Söylenecekte çok şey var, yalnız biz çok tepkisiz insanlar olmuşuz toplum olarak. Gösterdiğimiz en ağır tepki ancak üzülerek ve konuşarak oluyor. Söylediklerin ve düşüncelerin çok güzel katılmamak mümkün değil.
Sesin sesimdir, umarım sesimizi duyan olur.
Burun size bir link! Motosiklet kullanımının had safhada olduğu, motosiklet efsaneleri doğuran bir ülkeden Amerikadan "Amerikan Motosikletçiler Derneği" çatısı altında kurulmuş "Justice For All (Herkes İçin Adalet)" oluşumu. Trafik kazalarında mağdur olan motorcuların haklarının korunması için çalışıyorlar. Çok detaylı okuyamadım henüz ama oralarda da bizim gibi dert çok, aşmanın yegane yolu da örgütlenmek!!
Motosiklet camiası içinde avukatlar vardır mutlaka. Öncelikle onların desteğine ihtiyacımız var. Sonra politika-siyaset-yerel yönetimler nezdinde bizim yolumuzu açabilecek nüfuzlu tanıdıklara ihtiyacımız var. Benim gibi düz motorculara da ihtiyaç var, etrafındaki motorcuları harekete geçirebilmek için... Hem de çok fazla ihtiyaç var düz motorculara!!! Neler yapabileceğimizi oturup konuşmak lazım, ama öle Raptor Riders olarak falan değil; Türkiye sınırları dahilinde motosiklet kullanan herkesi kapsayan bir organizasyon çatısı altında...
Sevgili Kaanka,
Maalesef haklısın.Kan yerde kalacak gibi görünüyor.Arkadaşlar gezi oldumu,Regal Raptor sözkonusu oldumu veya biryerde fuar oldumu uzman kesilirler.Kendi ailelerinden biri ölseydi Allah korusun acaba ortalıkta yana yakıla kim dolaşırdı?
Sarp Ereni tanımam ve ismini bile ilk defa duydum ama benim de canım yandı.İnan ailemden birisi ölmüşcesine ağladım.
Ağladığım sadece o değildi,ayrıca insanlığımızın,ahlaki değerlerimizin,örf ve adetlerimizin ölümüne de ağladım.
Sakın bir kimse çıkıpda Türkler yardımseverdir,yuvka yüreklidir,sevecendir demesin,bu koskocaman yalan olur....
Arkadaşlar, olayın internet sanallığında yok olduğunu söylenip hayıflanıyor, hatta topiğe cevap yazmayanları duyarsızlıkla suçluyorsunuz da sizce kendimizi de sorgulamamız gerekmez mi sanallıktan sıyrılıp ne yaptık diye??? Gelin, haftalık buluşmalarımızda bu konuyu masaya yatıralım, ne tür bir eylemi nasıl çoğalarak yapabiliriz, hareket planımızı çıkaralım...
Dondes, raptorriders'a laf sokacağına önce buluşmalarımız zahmet edip gel de tanışalım, elini sıkalım...
Kaanka seni de klavyenin ötesinde buluşmalarda hiç görmedim ben mesela...
Olay trajik..kabul...her an başımıza gelebilir...kabul...taksi sürücüleri yani olayın failleri yakalanmalı, adalete teslim edilmelidir...kabul...bu faciaları tekrar yaşamamak için birşeyler yapmalı...kabul kere kabul...
Ama internet duyurularıyla bu olmaz.
İlk buluşmamızda motosiklet kazalarına dikkat çekmek için Türkiye genelinde nasıl organize oluruz bunu raptorriders olarak konuşalım... O kadar da zor değil bunu gerçekleştirmek...
DONDES, Kesinlikle haklısın o kadar duygusuz ve duyarsız bir toplum oldu ki anlamak mümkün değil.
Ateş düştüğü yeri yakar sözü maalesef bizim meşhur yardımsever toplumumuz içinde geçerli oldu. Artık gerçekten Ateşler Düştüğü Yerleri yakıyor. Tepkisizlik, aman boş ver cilik, ben mi uğraşıcım demekten gözümüzün önünde olan olaylara bile seyirci kalmaya başladık. Eminim Sarp Erem'i başka görenlerde olmuştur ama ah bu vicdan ah sadece biz demi var???
Ya aklım almıyor sen bir insana çarpıyorsun ve kaçıyorsun diğer sürücüde üstünden geçiyor oda kaçıyor AMA NEREYE... YA VİCDAN gece yastığa başını nasıl koyacaksın???
Birde arkadaşlar şunu sormak ve söylemek istiyorum izninizle.
Bu araçlar bir hayvanı ezmiş olsaydı şimdi bütün Hayvanları koruma dernekleri ayağa kalkmış hesap soruyor basını karıştırıyor bütün televizyonlarda haber oluyordu.
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu???
Sarp Eren'i bende tanımam Allah rahmet eylesin, Allah yakınlarına sabır versin, Allah kimseye sevdiğini kaybetmenin acısını yaşatmasın…
Bence herkes üzerine düşen, VİCDANINA düşen görevi üslenmelidir…
Arkadaşlar, olayın internet sanallığında yok olduğunu söylenip hayıflanıyor, hatta topiğe cevap yazmayanları duyarsızlıkla suçluyorsunuz da sizce kendimizi de sorgulamamız gerekmez mi sanallıktan sıyrılıp ne yaptık diye??? Gelin, haftalık buluşmalarımızda bu konuyu masaya yatıralım, ne tür bir eylemi nasıl çoğalarak yapabiliriz, hareket planımızı çıkaralım...
Dondes, raptorriders'a laf sokacağına önce buluşmalarımız zahmet edip gel de tanışalım, elini sıkalım...
Kaanka seni de klavyenin ötesinde buluşmalarda hiç görmedim ben mesela...
Olay trajik..kabul...her an başımıza gelebilir...kabul...taksi sürücüleri yani olayın failleri yakalanmalı, adalete teslim edilmelidir...kabul...bu faciaları tekrar yaşamamak için birşeyler yapmalı...kabul kere kabul...
Ama internet duyurularıyla bu olmaz.
İlk buluşmamızda motosiklet kazalarına dikkat çekmek için Türkiye genelinde nasıl organize oluruz bunu raptorriders olarak konuşalım... O kadar da zor değil bunu gerçekleştirmek...
Sevgili Carvalho,öncelikle kullandığın kelimelere dikkat edersen sevinirim!
'Dondes, raptorriders'a laf sokacağına önce buluşmalarımız zahmet edip gel de tanışalım, elini sıkalım...'gibi laflar çok argo ve hoş olmayan ibareler.Üstelik ben senden yaşça da büyüğüm.Gelememe sebebim iş ve eş durumundan.Ben bankacıyım ve gerçekten motora binecek fazla vaktim yok.Ayda belki 4 veya 5 kez binebiliyorum.
Buluşmalara herkez eşi veya sevgilisi ile gelirken,benim eşim motordan nefret ettiği ve korktuğu ayrıca da kimseye emanet edemiyeceğimiz küçük bir oğlumuz olduğundan imkan bulamıyorum.Bunu da sevgili Aidikurt çok iyi bilir.
Çünkü,kendisi ile Geleneksel Regal Raptor buluşması için mütakip zamanlarda telefon görüşmesi yaptık.Ancak son dakikada bankada işim çıktı ve gelemedim.Eşimi de bırakıp tekbaşıma gelmek bana göre bir davranış değil.
Bu yüzden kendi kendine sinir yapıp söylenmeden önce bir düşün,ondan sonra yazıya geç sevgili dostum!
İkinci olarak,sabahtan beri irdelenmiş konulara ve konuklara bakarsan,hangi konunun daha çok dikkat çektiğini veya incelendiğini gayet açık bir şekilde göreceksin.Yazılan konu sadece Regal Raptor'un sorunu değil,tüm motorsiklet sevenlerin sorunudur.Daha başlangıçta bukadar ciddi bir durumda böyle yapılacak ise,benim burada bulunmam ve yazmam gerçekten anlamsız.
dondes.. biraz önyargılı davranmışsın hakkımızda.... dostum herkesin içi yanmıştır muhakkak.. sonuçta insanız...ama senin yargılama şeklin çok yersiz olmuş...
kaanka kardeşim ...eylem demişsin .. hep söylenir .. ne yapabileceğimizi de yazsaydın..biz zamanında çok uğraştık..ben 20 yıldır motosiklet kullanıyorum.. bu uğurda bir çok arkadaşımı kaybettim..ama yapılacak bişi yok kardeşim.. adı trafik kazası...tek yapılacak şey ne biliyomusun.. otomobil ehliyeti vermeden önce motosiklet ehliyeti verip en az 2 sene herkesi az yada çok motosiklet üzerinde gezdirmeleri lazım...ki insanımız motosikletin ne olduğunu zırt deyince durmayacağını pırt deyince kaçamayacağını bilsin...
müslüm baba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye No: 60
Motosiklet Modeli: Regalraptor 250 CC
Meslek: Serbest Meslek
Konular: 15
Tesekkür: 7
46 Mesajina 98 Tesekkür Aldi
Arkadaşlar her gün acı haberlerle içimiz burkuluyor,böyle vahşet görülmemiştir, ticari taksi minibüs otobüs sürücülerinin umurunda bile değiliz,hatta bizi ezilecek sinek gibi gören öyle çok sürücü varki, şimdi o taksi sürücüsü durup yardım etseydi arkadaşımız hayatta olacaktı peki bu nasıl bir vicdandır ki onu öylece bırakıp ölmesine sebep olmuştur. İşte bu yüzden yıllardır mücadelesini verdiğim ticari araç kullanan sürücülerin psikoteknik eğitimden geçirilmeleri tezi nihayet gerçekleşiyor ama çok yavaş bu eğitimden geçenler bu gibi şeyler yapmazlar, ne yazıkki olmuyor.
Kardeşim protesto edelim ettikte Taksimin göbeğinde ben pankart açtım bu pankart hala duruyor işyerimde, ama eylemler kitlesel gösterilere dönmezse ses getirmez, bize gelene kadar o kadar çok motosiklet dernekleri var ki bunlar hem zengin hemde büyük motor sahipleri ben bu grupları asla harekete geçiremedim bu kitleler harekete geçmezse yapılan gösteri eylem boşa gidiyor çünkü basında yer almıyor, ama çıplak bir mankeni motora bindirip üzerinede pankart asasrsan en baş haber olarak herkes yayınlar ama ne yazıkki yaptığımız eylemleri hep kendimiz izledik, geçen sene darülaceze çocuk esirgeme kurumu gibi etkinliklere bile basını zor bela getirdik onların çekimleride yayınlanmadı.